Pagina titel ...

BINNENKIJKEN bij MARC KLEIN ESSINK (u weet wel dokter Jan van de Wouden uit Medisch Centrum West) die zijn huis verbouwde en er nu bijna een MILJOEN MEER voor wil hebben

0
Huis kopen, verbouwen en dan met winst verkopen is een beetje uit de hand gelopen hobby van Marc Klein Essink, nog altijd vooral beroemd door zijn rol van dokter Jan van de Wouden in Medisch Centrum West. Marc kocht in 2012 voor €490.000 een huis in het Noordhollandse Zuiderwoude en ging aan de slag. Nu het af is wil hij het kwijt voor bijna een miljoen meer dan de originele prijs…. EVEN BINNENKIJKEN OF KLEIN ESSINK EEN BEETJE LEUK KAN VERBOUWEN?

Klein Essink kocht in september 2012 voor €490.000 een huis in het Noordhollandse Zuiderwoude met bedoeling het bestaande huis, een beschermd stadsgezicht, te slopen en er een nieuw optrekje te bouwen. Hij nam een architect in de hand die een ontwerp maakte dat in de ogen van de Welstandscommissie van de gemeente Waterland geen genade vond.

Er kwam een tweede ontwerp dat hetzelfde lot onderging. ‘Niet passend in de omgeving’, luidde het oordeel.

Uiteindelijk kwam het toch nog goed en ging Klein Essink aan de slag. Hij verbouwde voor een paar ton en wil nu van het huis af voor een prijs die bijna een miljoen euro hoger is dan de originele koopprijs. Is er een koper die de door hem gevraagde €1.300.000 betaalt dan maakt hij een winst van pakweg een half miljoen euro.

De koper krijgt een stuk grond van 865 m2. Het huis met twee woonlagen heeft 252 m² leefruimte. Er zijn in totaal 7 kamers, waarvan 5 slaapkamers. Drie van die slaapkamers hebben een eigen badkamer. De badkamer die behoort bij de masterbedroom is voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel en een eigen sauna.

Er is ook een royaal bijgebouw met keuken en woonkamer aanwezig dat beschikt over 2 slaapkamers en een werkkamer, maar elke ruimte kan natuurlijk voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

De tuin is de parel van de woning geworden. Prachtige, landelijke vergezichten zorgen ervoor dat je elke dag uitkijkt over een levend schilderij.

Comments are closed.