Pagina titel ...

BINNENKIJKEN in de Bilthovense villa waar KOEN EVERINK werd vermoord, en die door JUSTITIE uit de verkoop is gehaald

0
Op het moment dat Koen Everink in de keuken van zijn villa in Bilthoven werd vermoord stond zijn huis in de verkoop voor €895.000. De villa, die plotseling plaats delict werd, verdween razendsnel van de verschillende verkoopsites en is daarop nog altijd niet teruggekeerd. Het huis mag van Justitie nog altijd niet verkocht worden. Binnenkijken kunt u wel. Zelfs de keuken waar Everink werd gedood staat er bij.

Merkwaardig genoeg staat de villa nog wel te koop op de facebookpagina van de verkopende makelaar met de tekst: ‘In deze begerenswaardige omgeving is te koop een helft van een dubbele villa met een zonnige, mooi aangelegde en ruim bemeten tuin van 853 m2 met een overdekte loungehoek met barbecue-opstelling en een rietgedekt prieel. Het aantrekkelijke, selfsupporting bijgebouw bestaat uit een werkkamer met airco, een badkamer met douche, toilet en wastafel alsmede een berging/garage en een bergzolder leent zich uitstekend als gastenverblijf c.q. praktijkruimte. Dit biedt een perfect onderkomen voor gasten en/of kantoor aan huis’.

Gasten aan huis kreeg Everink op 3 maart vorig jaar op 42-jarige leeftijd ook. Hij werd gedood door meerdere messteken in zijn huis in Bilthoven. Everink’s dochtertje vond zijn lichaam de volgende dag. Ze werd die vierde maart rond zeven uur wakker, waarna ze eerst naar de slaapkamer van haar vader ging. Zijn bed was leeg en onbeslapen, waarop ze naar de keuken ging om iets te eten. Daar vond ze haar vader in een bloedplas. In de villa werden drie messen gevonden die met bloed besmeurd waren.

Everink werd vooral bekend doordat hij in 2012 zwaar mishandeld werd door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation. Hij liep daarbij blijvend letsel op.

Voor de dood van Everink houdt Justitie de 30-jarige Rotterdammer Mark de J. verantwoordelijk. Die was ooit een begenadigd tennisser. Daarna legde hij zich toe op trainen en coachen. Hij is de voormalig coach van tennisser Robin Haase. Via hem was hij bevriend geraakt met Everink en de twee gokten regelmatig samen.

De J. zou gokverslaafd zijn en een forse gokschuld hebben bij de zakenman. Everink legde de lening gedetailleerd vast. Via de rechter hebben de nabestaanden inmiddels afgedwongen dat De J. bijna 24.000 euro aan geleend geld moet terugbetalen.

Mark de J. zelf blijft ontkennen dat hij iets met de dood van Everink te maken heeft. Hij zegt op de avond van de moord te zijn gegijzeld door vier mannen voor het huis van Koen Everink. Zij namen hem mee in zijn eigen auto en zouden hem hebben bedreigd.Hij zegt dat hij rond de tijd van de moord uit zijn auto werd gesleurd en vervolgens achterin werd vastgehouden. Maar van sporen van onbekende mannen is tot nu toe niets gebleken,

Het bewijs in de zaak lijkt echter overweldigend. Naast de opvallende zoektermen vermoord, wapen, Everink. halsslagader en gestoken aangetroffen op de iPad van Mark de J.zijn er volgens het Openbaar Ministerie dna-sporen die wijzen op De J.’s betrokkenheid. Er zat bloed van Everink in zijn auto. En waarom lag het peperdure horloge van Everink verstopt bij de zus van de tenniscoach?

Volgens Mark de J. zou tijdens zijn ontvoering het horloge in De J.’s auto zijn beland, waarna hij het thuis opborg. In de gevangenis fluisterde de verdachte tegen zijn ouders dat ze het horloge moesten ‘wegmaken’, maar dat gesprek is door de politie opgenomen.

Overigens staat de villa van Koen Everink waar hij naar toe zou verhuizen en die hij net had laten verbouwen wel ‘gewoon’ te koop (zie foto’s onder). Everink had deze villa in april 2015 gekocht voor €1.750.000 en wordt nu verkocht voor €2.275.000.

Comments are closed.